KEMAL PAŞA PASTASI



 Malzemeler :

Önce şerbet hazırlığı:
3 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

16 adet Kemal Paşa kuru

Muhalebisi için:
1 lt. Süt
2 ym kş. Un
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilin

Çikolata sosu için;
1.5 paket krema
1 çay bardağı damla çikolata

Şerbet için tüm Malzemeleri tencereye alalım. İyice şeker eriyen kadar karıştıralım.Kaynayınca limon suyunu ekleyelim. 5 dk. Sonra Kemal paşaları atalım içine. Hepsi şişene kadar yani 25dk kadar kaynatıyoruz.Süzgeçli kaşık yardımı ile süzüp bir kasaye alalım.
Bir Sos tenceresinde vanilin ve tereyağ eklemeden tüm malzemeyi iyice karıştırıp, pişiriyoruz. Koyulaşıp göz göz atmaya başlayınca altını kapatalım. Ve vanilin, tereyağ ekleyip karıştıralım.
Kare cam kalıbımızı suyla hafifçe ıslatalım. Muhallebiyi aktarmış. Kemal Paşa tatlılarını dizelim.
Yine bir sos tenceresinde kremayı ısıtalım, damla çikolataları ekleyelim. Çikolatalar eriyince Sos tamam. Tatlımızın üzerine dökelim. Buzdolabında 1 gün önce bekletip servis yapmanız daha iyi ama 2/3 saatte yetiyor. Ben Antep fıstığı ile süsledim.

Afiyet olsun...
#5çayı #misafiriçin #tatlıtarifi #muhalebi #bursakemalpaşa #kemalpaşatatlısı #çikolata #krema #kemalpaşatatlısıpastası

Yorumlar