FIRINDA İZMİR KÖFTE



 Malzemeler :

6 orta boy kereviz
3 orta boy patates
300 gr. Kuşbaşı doğranmış kuzu eti
1 orta boy kuru soğan
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, 1 çay kaşığı ucu kadar Kimyon

Bir derin kap içine su dolduralım. Limon suyunun 3 yemek kaşığı kadarını suya ekleyelim.
Kerevizleri soyup, yıkadıktan sonr ane çok küçük nede çok iri olmayacak şekilde küp küp doğrayıp limonlu suya atalım. Pişirme zamanına kadar kararmadan rahatça limonlu suda beklete biliriz. Patatesleri de aynı büyüklükte doğrayalım.Tencereye yağımızı ekleyip ısıtalım. Etleri ekleyip kapağını kapatalım. Suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte etlerin yumuşaması için bir süre pişirelim. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip bir süre soğan şefaflaşana kadar pişirelim. Kereviz ve patatesleri ekleyelim. Baharatları ekleyelim. Çok değil üstünü 1 tık geçecek kadar suyunu ekleyip pişmesi için kapağını kapatalım. Kereviz ve patatesler pişince bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpalım. Yemeğin suyundan 2-3 kaşık ekleyip yemeğe ekleyelim. 6-7 dk. Terbiyesi ile pişmesi yeterli. Yanına da bol marul taze soğan salatası enfes yakışıyor.
Afiyet olsun...
#akşamyemeği #sebzeyemeği #kereviz #terbiyelietlikereviz

Yorumlar