28 Ocak 2006

samsa tatlısı


Sevgili Cucu,güzel dileklerin için tşk ederim....Samsa tatlısını hiç denemedim ama yedim sana tarifi yamak beni mutlu eder ama numunesi konusunda biraz beklemen lazım :-))))
Pratik Samsa Tatlısı:
2 paket milföy hamuru,1 su bardağı ince çekilmiş ceviz,1 çay kş.tarçın,1 yumurta sarısı
750 gr.t.şeker,3 su bardağı su,yarım limon suyu
t.şeker ve suyu tencereye alıp şerbet kıvamında kaynatın.limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın.Ceviz içi,tarçını harmanlayı.Yumuşamış milföylerin ortasına ceviz karışımını paylaştırın.Herbir milföy hamurunu sigara bör.şeklinde rula yaparak sarıp 4 parçaya kesin.Yağlanmış tepsiye dizim üzerine yumurta sarısını sürün.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dk. pişirin.Sıcak iken şerbetini dökün ve servis için iyice çekmesini bekleyin....AFİYET OLSUN



Güzel bir site olmuş tebrik ederim. Dahada büyüyüp gelişir inşallah.
Sizden samsa tatlısının tarifini ve mümkünse numunesini istiyorum :)))))

Hiç yorum yok:

Paylas