22 Mart 2006

ELMA KUP





4 orta boy elma(rendelenecek)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
2 yemek toz şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tatlı margarin

Elmaları rendemizin iri tarafınla rendeliyoruz.bir tavaya elmaları,tarçını,cevizi,toz şekeri suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Başka bir derin tencerede sütü,şekeri,unu,yumurtayı çırpıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra margarin ve vanilini katalım iyice karıştıralım.Kuplara önce elmadan sonra muhallebiden koyalım ılınınca buzdolabına la biliriz.
Eğer kup kadehleri yok ise bolcama elmayı yayalım üstüne muhallebiyi ekleyip soğuta biliriz....

Hiç yorum yok:

Paylas