ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Malzemeler:
500 gr. taze barbunya
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı (ben domates kullandım 3 adet)
1 adet havuç
2 adet çarliston
2 adet patates
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
su
Tuz
Üzeri için maydanoz

Barbunyayı kara suyu çıkana kadar haşlayıp süzelim. Haşlamayanlar da var.

Zeytin yağında küp küp doğradığımız kuru soğanı,sarımsağı, yarım ay şeklinde doğradığımız havucu, dilimlenmiş biberi ve küp küp doğranmış patateslerimizi soteleyelim.
Ardından rondodan geçirdiğimiz domatesleri yada salçayı ekleyelim. Domates suyunu çekene kadar, salça koyduysanız kokusu geçene kadar pişirelim.

Barbunyaları ekleyip, tuzunu da kendinize göre ayarlayınca üstünü geçecek kadar su ekliyoruz. Şeker ekleyecekseniz bu aşamada ekleyin.
Harlı ateşte kaynayınca altını kısıp barbunyalar pişene kadar kaynatalım. Bir gece önce yapıp dinlendirseniz daha lezzetli oluyor. Üzerine kıyılmış bolca maydanoz ile servis nefis.
Afiyet Olsun...
#davetsofrası #zeytinyağlılar
#barbunyapilaki #patatesli #kışlıkbarbunya

Yorumlar