24 Ağustos 2006

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


1 kg taze barbunya
2 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 orta boy havuç
1 orta boy patates
3-4 tane sivribiber
6 tane orta boy domates
½ demet maydanoz
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz,Şeker
buzlukta sakladığım bir iki tane kereviz yaprağı


Barbunyayı ayıklayın ve bir gece öncesinden suda bekletin.Barbunyayı 20 dk kadar haşlayın. Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun. Küp şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeleri hafif kavurun. Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, tuz ,şekeri ve kereviz yapraklarını ekleyin. Yirmi dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin.

AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Paylas