30 Eylül 2006

AÇMA


1 paket ınstant maya
yarım kg. süt
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yumuurta(1 yumurta sarısı üstü için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tu ve şeker
yarım margarin eritilmiş
aldığı kadar un
1 yemek kaşığı susam ve çörek otu

Sütü ılıtalım.tüm malzemeyi ekleyip yoğuralım.Unu azar azar yavaş yavaş ekleyelim ki fazla kaçmasın.Ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar un ekleye biliriz.Yaklaşık bir 15-20 dk hamuru üzeri kapalı bir şekilde mayalandıralım.Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğü kadar parçalar koparıp bir ucunda kıvırarak rulo yapın.Uçlarını birleşrtirin ve halka yapın.Açmaları yağlanmış veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre susam ve ya çörek otu serpe biliriz.Ben susamlı yaptım eşime çörek otu dokunuyor :))200 dereceli ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirelim.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Paylas