20 Eylül 2008

RAMAZAN TATLISI GÜLLAÇ



















Ramazan gelince benim aklıma hemen Güllaç geliyor.Şimdi bunu okuyunca yıllardır benim güllaç yediğimi sanmayın.Ben 4 yıl önce yani evliliğimin 2.yılında Güllaçla tanıştım.Bu zamana kadar yemek istememiştim hi.Şimdide bırakamıyorum çok seviyorum.Haydi geçelim tarife:

Malzemeler:

10 Adet güllaç yaprağı (ben genelde Saffet Abdullah ı kullanıyorum)
2 lt.Süt
2 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
300 gr.ceviz içi
200 gr fıstık tozu

Nasıl Yapsak??

Sütü derin bir tencereye alalım.Genelde süt biraz kaynadıktan sonra şeker konuluyor ama ben ikisinide aynı zamanda tencereye koyuyorum.Çok kaynatmadan yada kaynarsa ılıtarak kullanmak bence en lezzetlisi.Çok sıcak olursa yaprak hamur oluyor gibi sanki.Bu benim fikrim.
Altını kapatınca vanilyayıda ekliyorum.Ben genelde bu boydaki bolcamımı kullanıyorum daha rahat oluyor.
Ceviz içini rondodan geçirelim bu arada .
Şimdi 5 kat tek tek sütümüzle ıslatarak sıralıyoruz üst üste.Kırılması parçalanması sorun değil.
5 katı bu şekilde yaptıktan sonra ara kata ceviz içimizden bolca kaplıyoruz.Tekrar kalan 5 katı tek tek aynı şekilde ıslatıp sıralıyoruz.
En üste toz fıstığımızıda serpip buzdolabında en az 2 saat bekleyerek servis yapmalı.
Soğuk olarak daha lezzetli ve sütü çekmiş oluyor.

Afiyet olsun

7 yorum:

kalbegidenyol dedi ki...

tuğbacım canım ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim :)
harika bir bloğun var..ellerine sağlık..

sevgiler
gözde

kalbegidenyol dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
elmaşekeri dedi ki...

Nefis görünüyor.Ellerine sağlık

Güzel bir hafta sonu diliyorum.

Sevgilerimle..........

kalbegidenyol dedi ki...

tuğbacım bannerini düzenledim.. mail adresine gönderdim umarım beğenirsin..

sevgiler
gözde

nurdan dedi ki...

harika olmuş ellerine sağlık Tuğba'cım..sevgiler..

Tuğba dedi ki...

Elma Şekeri tşk ederim.Bende güzel bir hafta diliyorum
Gözde sağol canım bende sana mail attım:)

Nurdan çok tşk ederim.

SERAP dedi ki...

En sevdigim tatlilardan biridir GÜLLAC.Ama maalesef sadece ramazanda akla geliyor olmasi üzücü.Halbuki tüm bir yil yenilebilir.Aynen asure gibi.
Sevgiler

Paylas