03 Şubat 2009

PAZI DOLMASI


Malzemeler:
200 gr kıyma
yarım çay bardağından biraz fazla yıkanmış pirinç
1 orta bot soğan
1 adet domates
baharat
1 yemek kaşı dolu dolu salça
1 tahta kaşığı margarin veya 1 çay bardağı sıvı yağ
Pazılarınızı güzelce yıkayın ve saplarını kesin, sadece yaprakları kalsın.

Bir tencerede su kaynatın ve biraz içine tuz atın.

Pazıları bu kaynayan suya sokup çıkartın. Fazla tutarsanız saramazsınız parçalanır.

Diğer malzemelerden dolma içi hazırlayın. Pirinç yerine dilerseniz bulgurda koya bilirsiniz.

Yumuşamış pazı yapraklarını ortadan ikiye kesin, ortasının damarını çıkartın.

İki parçaya ayrılıyor, her bir parçayı yaprak dolması sarar gibi sarın. Yada harcı kıyısına koyup
üçgen üçgen katlayın daha kolay oluyor.


Üzerine su koyup birazcık tuz ve şeker serpin. Bir tabak kapatın, dolmalar pişerken havaya kalkmasın.

Pişince tabağı üzerinden alın.
Afiyet olsun..

10 yorum:

hunerlieller dedi ki...

pek güzel görünüyor pazı dolmalar.yanınada yogurt...ellerinize saglık.sevgiler.

sarımutfak dedi ki...

çok severim çok
ellerine sağlık cnm nefis duruyorlar

SEDEF dedi ki...

Çok güzel olur, off off rejimdeyim ve karnım okdara açki. Canım nasıl çekti anlatamam.
Ellerine sağlık....

tuğba dedi ki...

Hünerli eller sitenizin yeni yüzü ne güzel olmuş.Hayırlısı olsun.

Handeciğim tşk ederim.Asıl senin karyokaların can yakıyor:))

Sevgili Sedef sizi ziyaret edemedim malesef giriş yapılmıyor.

Sevgiler

GAMZELİ ANNE dedi ki...

çok severim ellerine sağlık:))

Adsız dedi ki...

canım selam sevgiler,nefis olmuş

nurdaninmutfagi.blogcu.com

PrimaRima dedi ki...

Mis misss:)ellerinize sağlık.

birdilimdus dedi ki...

Ellerine sağlık canım sevdiğim lezzetlerden biridir.

Sevgiler,
Evren

koseminderi dedi ki...

Pazi yemegini nasil ozledim. Cok guzel gozukuyor. Simdi olsada yesem. Ben yurt disinda yasiyorum ve ne yazik ki burda pazi satilmiyor. Boyle guzel gorunun bir yemegi gorupote yapapamak:(
Ellerinize saglik.
Koseminderi

ipek dedi ki...

icini hazirladim ben de az sonra pisirecegim.. onceki gun de yogurt yapmistim zaman zaman bizim yemeklere aseriyorum ama 2 kisi icin dolma sarmaya da pek useniyorum.. koseminderine not; yurtdisinda swiss chard olarak bulabilirsin!

Paylas