18 Şubat 2010

RULO AÇMA BÖREK

Malzemeler:

*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı margarin
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay kaşığı karbonat
*1 çorba kaşığı sirke
*Aldığı kadar un

Harç için:
*500 gr.Ispanak yaprağı(kesilmiş)
*1 adet kuru soğan(yemeklik doğranmış)
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*2 çorba kaşığı rende kaşar peyniri
*4-5 dilim sucuk
*tuz

Ispanak ve soğana tencerede suyunu çekene kadar kavurun.Ocaktan aldığımız içimize şekeri,tuzu ve kaşarı ekleyelim.Sucukları da bu esnada ekleye bilirsiniz.Ben sucuk kullanmadım.

Hamurun tüm malzemesini iyice yoğuralım.Kıvam klasik kulak memesi kıvamında olacak.Hamuru iki eşit ayırıp 30 dk.dinlendirin.

İlk hamuru merdaneyle açalım.Hamurun kalınlığı bir parmaktan ince olacak.Malzememizin bir bölümünü içine koyalım.Hamuru iki kez rulo biçiminde katlayalıp bıçakla uzunlamasına kesin.Daha sonra rulo şeklinde hamuru enlemesine dilimleyin.Kalan hamurada aynı işlemi yapalım.Üzerine yumurta sarısı sürüp,200 derecede 25 dk pişirin.

Not:Bu böreği palıcanlıda yapa bilrisiniz.Hatta ara sıcak olarak yemek isterseniz 15 dk yumurtasız pişirin.Sonra üzerine başamel sos ile kaşar rendesi koyup tekrar fırına verin.İyice kızarınca servis yapın.

8 yorum:

FİLİZ dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.sevgiler.

İnci Yemek dedi ki...

Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık :)sevgilerimi bıraktım..

Tuğba dedi ki...

Tşk ederim arkadaşlar.Gerçekten çok lezzetli oluyor tanesi kalmıyor:))

birdilimdus dedi ki...

Çoook şık görünüyorlar canım ellerine sağlık.

Sevgiler,
Evren

Tuğba dedi ki...

Sağol Evren:))

*Degisik Tatlar* dedi ki...

Nefis Nefis....

Tuğbacım etkinlliğimiz buluşmamız var haber vermek istedim yayınlarsan blogunda ve katılırsan memnun oluruz :)

*Degisik Tatlar* dedi ki...

Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olmasi temennisiyle... Iyi Kandiller..

EBRULİ dedi ki...

Ispanaklı hem de,bayılırımm.Nefis görünüyor canım.Ellerine sağlık.

Paylas