30 Mart 2012

KIYMALI KAPUSKA



Artık kışa hoşçakal derken Lahananında son zamanlarına geliyoruz.

Malzemeler:

*1 küçük boy lahana
*200 gr.kıyma
*1 büyük kuru soğan yada 2 orta kuru soğan(fazla değil lezzet katıyor)
*1,5çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı zeytinyağ
*1,5 çay kaşığı tuz
*yarım çay kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı domates salçası


Ben genelde tüm yemeklerimi etli de olsa sade de olsa zeytinyağ kullanırım.Genelde zeytinyağ Edremit Akçay dan  geliyor.Ama yeni keşfettik Yudum Ege sızma tavsiye ederim.Ama siz margarinde kullana bilirsiniz.


 Lahanayı yıkayıp küçük küçük doğrayalım. Pirinci ayıklayıp yıkayalım. Tencerenize  yağımızı ilave edin. 
 Yağda kımayı suyunu salıp çakene kadar kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp biraz daha kavuralım. lahanayı,           

 pirinci, salçayı,tuzu,kırmızı biberi  ilave edip 2-3 dakika kadar kavuralım.
 Ben sebze yemeklerinde su koymadan önce 5-6 dk susuz pişiririm. Daha sonra sıcak suyu ilave edip. Pirinçler uzayana lahana yumuşayana kadar pişirelim
.


Afiyet olsun.....

5 yorum:

sevda dedi ki...

herkes sevmesede ben kapuskayı çok severim.ellerine sağlık cnaım.sevgiler.

Tuğba dedi ki...

Çok teşekkür ederim sevgiler.

zeymuran dedi ki...

canım ya benımde canım bu aralar lahana sarması kapuska ıstıyor ama lahana bulamıyorum kı annem ne guzel yapardı ah ahhh olsa da yapsa harıka gorunuyor ellerıne sağlık

Tuğba dedi ki...

Hadi gel lahana buldum zeytin yağlı yaptım kapuska için ayırdım sana göndereyim hemen :))

birdilimdus dedi ki...

Canımmmmmmm bizim evde çok tüketilir lahana hele de kapuska, ellerine sağlık.

Sevgiler
Evren

Paylas