Artık kışa hoşçakal derken Lahananında son zamanlarına geliyoruz.
Malzemeler:
*1 küçük boy lahana
*200 gr.kıyma
*1 büyük kuru soğan yada 2 orta kuru soğan(fazla değil lezzet katıyor)
*1,5çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı zeytinyağ
*1,5 çay kaşığı tuz
*yarım çay kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
Ben genelde tüm yemeklerimi etli de olsa sade de olsa zeytinyağ kullanırım.Genelde zeytinyağ Edremit Akçay dan geliyor.Ama yeni keşfettik Yudum Ege sızma tavsiye ederim.Ama siz margarinde kullana bilirsiniz.
Lahanayı yıkayıp küçük küçük doğrayalım. Pirinci ayıklayıp yıkayalım. Tencerenize yağımızı ilave edin.
Yağda kımayı suyunu salıp çakene kadar kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp biraz daha kavuralım. lahanayı,
pirinci, salçayı,tuzu,kırmızı biberi ilave edip 2-3 dakika kadar kavuralım.
Ben sebze yemeklerinde su koymadan önce 5-6 dk susuz pişiririm. Daha sonra sıcak suyu ilave edip. Pirinçler uzayana lahana yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.....
Yorumlar
Sevgiler
Evren