28 Nisan 2013

PORTAKAL VE BEZELYELİ COLESLAW SALATA




Malzemeler(4 kişilik)

6-7  adet beyaz lahana
1 su bardağı İGLO Bahçe Bezelye 
2 adet havuç (rendelenmiş)
1 adet portakal(Küp küp doğrayın)
2-3 dal taze soğan
4 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz(biraz fazla tuta bilirsiniz)

Lahanayı jülyen doğrayalım. Bir kasede lahana, bezelye, havuç ve doğranmış portakalları karıştıralım.
Ayrı bir kapta  mayonez, tuz ve şekeri çırpalım. Salataya ilave edip karıştırın. 
Kaselerimize  bölüp kıyılmış taze soğan serperek servis edin.



2 yorum:

Rakı'n' Fish dedi ki...

Gerçekten de güzel bir tarif olmuş ellerinize sağlık:)Aslında yemek kültürümüzde meyvelerden normal salata yapmak yok. Sadece domates biber vs. Fakat bu tarz salatalar Avrupa da çok meşhur ve gerçektende çok lezzetli. Geçenlerde ilk defa karpuz-balık salatası yedim gerçekten de çok lezzetliydi. Karpuz balık nasıl mı olur? yapmasını bildikten sonra harika. Emınım sizin tarifinizde o salata kadar harikadır. En kısa zamanda tarifiniz yapacağım teşekkürler paylaşım için:)

Rakı'n' Fish dedi ki...

Gerçekten de güzel bir tarif olmuş ellerinize sağlık:)Aslında yemek kültürümüzde meyvelerden normal salata yapmak yok. Sadece domates biber vs. Fakat bu tarz salatalar Avrupa da çok meşhur ve gerçektende çok lezzetli. Geçenlerde ilk defa karpuz-balık salatası yedim gerçekten de çok lezzetliydi. Karpuz balık nasıl mı olur? yapmasını bildikten sonra harika. Emınım sizin tarifinizde o salata kadar harikadır. En kısa zamanda tarifiniz yapacağım teşekkürler paylaşım için:)

Paylas