Malzemeler:
* 6 adet yufka
iç harcı için :
* 350 gr kıyma
* 4 tana pırasa
* Yarım demet maydanoz
* 1 çay kaşığı karabiber
* Ağız tadınıza göre Tuz
*Yarım çay bardağı zeytin yağ
Sos için:
* 2 yumurta
* 1,5 -2 su bardağı süt
* yarım su bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
Önce İç harcı hazırlayalım:
Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız pırasayı ekleyip pırasalar yumuşayana kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin.Pırasalar yumuşayınca kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın.
Sosun tüm malzemesini karıştırıp hazırlayalım.
Tepsiyi yağlayıp 1 yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsiye serin.Soslu karışımdan yufkanın üzerine 3-4 yemek kaşığı yayarak dökün.İkinci yufkayı parçalara bölerek üzerine yayalım yine sosumuzu dökelim.Diğer yufkaya da aynı işlemi yapalım.
Üstüne iç harcımızı yayalım.Kalan diğer yufkalara da sırasıyla aynı işlemi yapalım.Ve uçlardan sarkan yufkaları da içe doğru katlayalım.Kalan karışımdan üzerine yayalım.
Önceden 185 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun....
Yorumlar