FIRINDA PİZZA

 


Malzemeler :
*4 su br. Un
*2 yemek kş. #Instant kuru maya
*1 yemek kş toz şeker
*yarım yemek kş. Tuz
*2 su bardağı ılık su (470 ml)
*4 yemek kş. Zeytinyağı
Pizzanın altına serpmek için *2 yemek kş. Mısır unu
Üzeri için:
*Rendellenmiş mozzerela peyniri yada taze kaşar
*sucuk, sosis, mısır, zeytin, salam ve mantar koydum. 

Siz zevkinize göre üst malzemeyi ayarlaya bilirsiniz.

#Pizza Sosu:
*1 su bardağı domates sosu.
*yarım yemek kş. Domates salçası
*1 çay bardağı su
*1 çay kş. Kekik
*1 çay kş. Fesleğen
*2 yemek kş. Sıvıyağ
*2 diş dövülmüş sarımsak

Hamurun tüm malzemelerini (mısır unu hariç) karıştıralım. Yumuşak bir hamurunuz olacak. Çok fazla yoğurmaya gerek yok. 5/6 dk yoğurmak yeterli. Ağzını streçleyip 30 dk. mayalanması için kenara alıyoruz. Mayalanan hamuru ben ikiye böldüm. Fırın tepsim orta büyüklükte olduğundan. Ama siz isterseniz tek parça halinde yapa bilirsiniz.

Fırın kabına mısır unundan serpiyoruz.Hamuru kalıbınız ölçüsünde açıp, tepsiye yayalım.
Pizza hamuru çok kabarmasın siye her yerinden çatalla deliyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece ayarlanmış fırında 10 dk. pişiriyoruz.

Bu arada sosu ve malzemeleri hazırlayalım.

Yarım pişen pizza hamurunu fırından çıkartalım. Üzerine sosu kaşık veya fırça yardımı ile sürelim. Biraz peynirimizden üzerine serpiştirelim. Peynirin üzerine diğer malzemeleri ekleyelim. Ve kalan peyniri serpip 20 dk. Tekrar fırına sürelim. Malzemelerden be kenarından pişip pişmediğini anlaşılıyor.
Dilimleme den 5 dk. dinlendirip servis yapalım.

Afiyet Olsun...

Yorumlar