KARAMELİZE SOĞANLI ENGİNAR


Malzemeler:


 *7 adet enginar

*2 büyük kuru soğan
*6 diş sarımsak *1 limon suyu
*1 tatlı kaşığı şeker
*tuz (size kalmış )
*1 bardak su
*3-4 dal dereotu
*yarım çay bardağı zeytinyağ

Tencereye zeytinyağımız ekleyelim. Soğanları piyazlık doğrayalım. Yani ay şeklinde. Sarımsakları da ekleyin. Enginarların çanak kısmı alta gelecek şekilde üzerine dizin.Sıktığımız limon suyunu, şekeri ve tuzu da ekleyip;1 bardak suyumuzu üzerine dökelim. Kapağımızı kapatalım. Yemeğin suyu çekecek. Ve soğanlar karamelize yani rengi hafif kahverengi olacağı ana kadar pişecek. Pişen enginarları tabağa alıp, çanak kısmına soğanları doldurun. Tencerede kalan yağımızı da üzerinde gezdirin. Dereotu ile süsleyip afiyetle yeme kısmana geçe biliriz.

Afiyet Olsun...

Yorumlar