*3 adet yufka
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvıyağ
İçi için malzemeler:
*200 gr.beyaz peynir (çok yumuşak eriyen türlü olursa;yanlarından çıkabilir.)
*Yarım demet maydanoz
Üzeri için:
*Yumurta sarısı
*susam
Yufkaları ıslatmak için süt, sıvı yağ bir kapta karıştıralım.
Yufkalardan bir tanesini tezgaha serelim ve üzerine bolca sosumuzdan sürelim.
İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serelim. Tekrar sos sürerek 3. yufkayı da aynı şekilde serelim ve soslayalım.
İçi için beyaz peyniri rendeleyelim. Maydanozu küçük küçük kıyalım, beyaz peynirle birlikte karıştıralım.
Hazırladığımız iç harcın yarısını önce size doğru olan kısma üzerine serpelim.Daha sonra kalan peyniri karşı ucu serelim.
Yufkamızı karşılıklı iki kenarından rulo yapalım ve birleşme noktalarından bıçak ile kesip ikiye bölelim.
Son olarak ruloları üçgen muska şeklinde keselim ve tepsiye dizelim.
Artan sosumuza yumurta sarısı kırarak çırpalım ve böreklerin üzerine sürerek susam serpelim.
Böreğimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Yorumlar