TALAŞ BÖREĞİ





Malzemeler:

15 adet milföy hamuru
750g kuzu kuşbaşı et(tavuk, kıyma, hindi etide olabilir.) 
250g haşlanmış bezelye
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı ucu ile karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı zerdeçal
1 yumurtanın sarısı
çörek otu yada susam

Hazırlanması:
Etleri yıkayıp tencereye koyun. (et yağlı olmamalı.) Etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin.

Tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin.

Havuçların kabuklarını kazıyın. bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun.

Bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin.

Buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin. (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır.)
Hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın.Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu yada susam serpin. önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin.

Afiyet Olsun...

Yorumlar