HAVUÇ TARATOR


Malzemeler:

3 adet rendelenmiş havuç

2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı ucu karabiber
2 su bardağı kadar süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak
Tuz

Tavamıza yağımızı koyalım. Isınınca rendelediğimiz havuçları soteleyelim. Havuçlar yumuşayınca baharatları ekleyelim.
Bir kasede süzme yoğurt, sarımsağı karıştırıp çırpalım. Ardından sotelediğimiz havucu ekleyip, iyice karıştıralım.
Servis tabağına aldıktan sonra üstünü ya maydanoz ile yada cevizle  süsleye biliriz.
Afiyet Olsun...
#misafiriçin #keyifsofrası #havuçtarator #5çayı #mezetarifi
#zerdeçal #süzmeyoğurtlu
 

Yorumlar