Malzemeler:
3 adet rendelenmiş havuç2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı ucu karabiber
2 su bardağı kadar süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak
Tuz
Tavamıza yağımızı koyalım. Isınınca rendelediğimiz havuçları soteleyelim. Havuçlar yumuşayınca baharatları ekleyelim.
Bir kasede süzme yoğurt, sarımsağı karıştırıp çırpalım. Ardından sotelediğimiz havucu ekleyip, iyice karıştıralım.
Servis tabağına aldıktan sonra üstünü ya maydanoz ile yada cevizle süsleye biliriz.
Afiyet Olsun...
#misafiriçin #keyifsofrası #havuçtarator #5çayı #mezetarifi
#zerdeçal #süzmeyoğurtlu
Yorumlar