UN HELVASI


Malzemeler:

250 gr tereyağ yada margarin

2 su bardağı un
2.5 su bardağı süt yada su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilin
Yarım su bardağı çam fıstığı
Üzeri için tarçın

Un, fıstık ve yağımızı tenceremize koyalım. Ocak kısık ateşte olacak. Önce yaklaşık yarım saat kadar sonra malzememiz sıvılaşacak. Bu normal seyri. Sonra rengi değişene kadar kavurmaya devam edeceğiz. Fıstığında rengi değişiyor. Süt soğuk olacak içine vanilin ve şekeri ekleyip iyice şeker eriyene kadar yani.
Un kıvamı tam olunca sütlü karışımı yavaşça ekliyoruz.Eklerken ocağın altını açalım. Bu aşamada biraz sıçrama durumu olabilir. Aman dikkat!
Un sütü çabucacık çekiyor. Bu aşamada karıştırma işine devam. Kıvam koyulaşınca altını kapatıp kapağıda kapatıp demlenmesi için bırakıyoruz.
Afiyet Olsun...
#Allahkabuletsin #helva #unhelvası #tatlı #fıstıklık #şerbetlitatlı #senedevriyesi
#misafiriçindeolur #tarçın
 

Yorumlar