ALİNAZİK KEBABI

Malzemeler :
7 adet topan patlıcan (kemer patlıcan da olur)
300 gr. Süzme yoğurt 
500 gr. Kıyma
3 diş sarımsak(ezelim) 
2-3 adet yeşil biber 
1 yemek kaşığı domates salçası (yada 2 adet domates) 
Tuz, karabiber 
Zeytinyağ 

Üzeri için:
Maydanoz (ince kıyılmış) 

Patlıcanları yıkayalım.1-2 yerinden çatal batırıp,közleyelim.Yoğurdumuz süzme olduğu için biraz çırpıp açalım. İçine ezilmiş sarımsakları ekleyelim.
Zeytinyağı tavamıza koyalım. Miktarını kendinize göre ayarlaya bilirsiniz. Kıymayı ekleyip, iyice kavuralım. Biberlerimizi küçük küçük doğrayıp ekleyelim. İkisine iyice kavuralım. Domates kullanacaksak onlarıda küçük küçük doğrayıp, kavrulan kıymamıza ekleyelim. Yada salçamızı. En son baharatlarıda ekleyelim.
Patlıcanları kabuklarını soyduktan sonra, iyice ezelim. (ince ince doğrayalım ) Yoğurtlu karışımı patlıcanlara ekleyip, karıştıralım. Geniş bir tabağa alalım. Ortasını hafife açalım, kıymalı karışımından ekleyelim.Üzerini maydanozla süsleyeyelim
Afiyet Olsun... 

Yorumlar