PİZZA BÖREK


Malzemeler:
3 adet yufka
125 gr. tereyağı – eritilmiş
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
½ bağ dereotu
½ bağ maydanoz
4–5 dal taze soğan
2 adet domates(Arda bey 4 adet kullandı ben evdekiler için az kullandım)
2–3 adet köy biberi
3–4 adet sosis, salam, sucuk
(siz ne isterseniz koyabilirsiniz.)
250 gr. taze kaşar
Tuz
Karabiber
Kuru kekik

Tereyağını bir tavaya koyalım ve eritelim.
Domateslerinizin çekirdeklerini çıkartıyoruz ve küçük olacak şekilde doğrayalım.
Biber ve Şarküteri ürünleri ince doğrayalım.
Dereotu, maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyalım.
Kaşar peynirini minik küp küp doğrayalım.
Süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını bir karıştırma kabına alalım ve güzelce çırpalım.
Dereotu, maydanoz ve taze soğanı içerisine ekleyelim, karıştıralım.
Domates, sivri biber, şaküteri ürünleri, taze kaşar, tuz ve karabiberi de içerisine ekleyip karıştıralım.

Tepsimizi yağlayalım ve 1 adet yufkayı tepsinin tabanına yayalım.
Diğer yufkalarınızı yarısına kadar rulo yapın ardından diğer tarafından da rulo yapıp ve iki tarafı birleştirelim.
Rulo yaptığımız yufkaları 1 cm genişliğinde keselim.
Kestiğimiz yufkaları tepsiye yayalım. Harcı tepsiye yayalım ve üzerine kuru kekik serpelim.
Böreğinizi fırının taban kısmına yerleştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
 

Yorumlar