Malzemeler :
- 2 kahve fincanı buğday
- 2 litre su
- Yarım kilodan biraz az yoğurt
- 1 adet et bulyon
- 1 tane yumurta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2-2,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı kuru nane
- Buğdayları bir gece önceden ıslatalım. (ben anlık karar verdiğim için 4 saat önceden ıslattım.)
- Biraz tuz atıp suya ekleyelip, buğdayları haşlayalım.
- Un, yumurta ve yoğurdu çırpıcıyla çırpalım.
- Buğdayı haşlamış olduğumuz sudan azar azar ekleyip yoğurdu kestirmeden karıştıralım.
- Buğdayların suyu bitince buğdayları da karışıma ekleyelim. Karışım bir iki taşım kaynadıktan sonra çorbamız hazır.
- Yağı ve naneyi ayrı bir tavada yakıp çorbanın üzerine ekliyoruz.
- Ben biraz pul yada toz biber de ekledim yağın içine.
- Sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz
Afiyet Olsun...
#çorba #kışgeldi #yoğurt #nane #buğday #buğdaylıyaylaçorbası #yoğurtçorbası
Yorumlar