14 Kasım 2007

ISPANAKLI KEK


Malzemeler:

*3 yumurta
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı tozşeker
*2 su bardağı un
*1 su bardağı ıspanak püresi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Kreması

*2 poşet krem şanti
*2 su bardağı süt

VEYA
* 2.5 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı un
* 4 yemek kaşığı tozşeker
* 1 yumurta
* 1 kutu pınar labne



* Ispanağın yaprakları yıkanır,kurulanır ve robotta (rondoda) kıyılır.
* Kremşanti ve soğuk süt ile bildiğimiz şeklde hazırlanır.VEYA diğer kremayı uygulayacaksanız bunun için sütü bir tencereye alın ve içine yumurtayı kırıp iyice çırpın. Ocağa alıp 3 kaşık unu yavaş yavaş ilave edin .Bir yandan sürekli karıştırın ki topaklanmasın . Unun arkasından hemen şekeri ilave edin . Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.1 kutu labneyi ilave edin. İyice yedirdikten sonra ılınması için soğumaya bırakın.
* Yumurta ve şeker iyiceçırpılır.(şekerin gıcır gıcır hali hissedilmiyecek)
* Diğer malzemelerde teker teker eklenerek kekin hamuru yapılır.
* Yağlanmış fırın kalıbına (Altına yağlı kağıt koyup kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz ) 180 derece 35-40dk.pişirilir.
* Fırından çıkan kek düz bir tepsiye alınıp kenarları ince bir şekilde kesilir.Kesilen kenarlar soğuyunca robotta ufalanır
* Kek soğuyunca ortadan ikiye bölünür.
* Arasına,üstüne ve yanlarına kremşanti eşit ve düz bir şekilde sürülür.(İstenirse arasına kivi,muz ya da başka meyveler yerleştirilebilir.)Robotta ufalanan kenarlar kekin üzerine ve yanlarına serpiştirilir.

Afiyet olsun................

1 yorum:

Selma dedi ki...

Sevgili Tugba ablacim ellerine saglik..cok siirin bir blogun var .yeni tariflerini bekliyoruzz sevgiler..;)

Paylas