Resim kötü çıktı.Bir türlü gece çekimi yapamıyorum.Ama gündüzü bekleseydimde bu güzel lezetten kalmazdı.
Malzemeler:
*2 su bardağı ince bulgur
* 2 su bardağı sıcak su
*1 su bardağı un
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı kimyon
*1 yemek kaşığı limonun suyu
*tuz
sosu için;
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*3-4 adet rendelenmiş domates
*3 dis dövülmüş sarımsak
*1/2 yemek kaşığı sıvı yağ
*tatli kaşığı domates salçası
*kırmızı biber karabiber
*maydanoz nane
*tuz
Bulguru bir kaba koyup üzerine 2 bardak kaynar suyu döküyoruz.
Üzerini kapatıp 15 dakika şişmesini bekliyoruz.
Salça ve kimyonu ilave edip, en az 15 dakika, çiğ köfte yoğurur gibi yoğuruyoruz.
Unu içine doküp azar azar ılık su ilave ederek, çok katı olmayacak ve kulak memesi kadar da yumuşak olmayacak birhamur elde ediyoruz.
Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzda yuvarlıyoruz.
Yuvarladığımız köftelerin işaret parmağımızla, hafifçe ortasına bastırıyoruz.
Geniş bir tencereye bolca su koyuyoruz.
İcine bir tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 çorba kaşığı limon suyunu ekliyoruz.
Su kaynadıktan sonra, köftelerin hepsini yavaşça, kaynayan suya döküyoruz.
Suyun tekrar kaynadıktan sonra, orta ısıda 15-20 dakika pişiriyoruz.
Köfteler pişerken sosunu hazırlıyoruz.
sıvı yağda domates salçasını kavuruyoruz ve rendelenmiş domatesler ile dövülmüş sarımsakları ilave ediyoruz.
Pişmeye başlayınca nar ekşisini ekliyoruz.
Birkaç dakika daha pişirip, ocaktan alıyoruz.
Tuz, ekliyoruz ve isteğe göre karabiber, kırmızıbiber ve nane ekleyebilirsiniz.
Köfteler piştikten sonra, suyunu süzüyoruz.
Üstüne sosu döküp yavaşça karıştırıyoruz.
İnce kıyılmış maydanozla servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Yorumlar
sevgiler
Eh artık canım istediğinde evde kendim yaparım bu güzel köfteyi:). Tarif için teşekkürler canım, ellerine sağlık.
Sevgiler:).
aslı
Babişe yemekler evet resim olayı kötü bende beğenmedim ama gece çekimi yapamıyorum:))
Sevgili Aslı tşk ederim
Sevgiler,
Evren
yapacağım bunu en kısa zamanda:)
ellerinize sağlıık.
Sağol evrencim:))
Ebru tşk ederim canım