06 Nisan 2009

ORUK KÖFTE


Malzemeler:
*500 kg.yağlı kıyma
*400gr.köftelik yani ince bulgur
*3 kuru soğan
*2 yemek kaşığı nane
*2 yemek kaşığı kimyon
*Kırmızı biber
*tuz
Derin bir kabın içerisinde bulguru 1 su bardağı ılık su ile ıslattım.Ben bulguru yarım saat dinlendiriyorum.Bu arada soğanları rondo da kıyıyorum.Bulgur dinlendikten sonra tüm malzemeyi ekleyorum.Yaklaşık 15-20 dk yoğurma işlemini sürdürüyorum.Hazırladğım köfte harcından parçalar koparıp küçük,yassı köfteler hazırlıyorum.
İsterseniz tavada bol yağda kızarta bilirsiniz.İsterseniz az yağda kızarta bilirsiniz yada yağlanmış fırın tepsisine dizip 170 derecede pişire bilirsiniz.Tamamen size kalmış
Afiyet Olsun.

7 yorum:

LezzetHane ( Buket ) dedi ki...

Selamlar Oruk benim bildiğim kadarıyla Antakya'ya özgü bir lezzet ve harika bişey, ellerinize sağlık.

Acemi Şef dedi ki...

Çok değişik bir köfte tarifi. Az bir miktar deneyip oğlumun yiyip yemeyeceğine bakacağım. malesef yeme sorunlu da benimki :(

Tuğba dedi ki...

Hoşgeldin Buket evet hem Antakya hem kilise ait bir lezzet.

Acemi şef hoşgeldin. Benim oğluşumda ilk tattığında yemedi ben yanına patates kızartım verdim.Ozaman anlamadı :)))

GIDAGÜNCESİ dedi ki...

Merhaba
Bugün sabah aldığım bir ödülü beğenerek takip ettiğim bloğunuzla paylaşmak istedim. Bloguma uğrayıp alırsanız sevinirim.Sevgiler...

Çeyiz Hazırlıkları dedi ki...

Bu köfe çok lezzetli oluyor ellerine sağlık.
Sevgiler...

Tuğba dedi ki...

Çeyiz Hazırlıkları tşk ederim ziyaretine

GeCe dedi ki...

hiç bilmediğim ve denemediğim bir tarif ilk fırsatta deneyeceğim

Paylas