24 Mart 2010

KURU PATLICAN DOLMASI



Malzemeler

*25-30 kuru patlıcan

iç harcı

*250 gr  kıyma
*1,5 su bardağı pirinç
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*yarımdan az çeyrek limon
*1 soğan
*maydanoz
*tazenane
*karabiber
*tuz
*kurunane

Üzeri İçin:

*4 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı kadar  limon suyu
*sıvıyağ




Patlıcanlar kaynar suda 10 dk. haşlanıyor.Soğan ince ince doğranır kıyma ve diğer tüm malzeme ilave edilip karıştırılır.
 
Her patlıcan yarısına kadar doldurulur.Ağız kısmı kapata bileceğiniz kadar boş olmalı..Tencereye dizerken ağız kısımlarını elinizle bastırarak kapatıp üst üste yerleştirelim.Bu yerleştirmeyle içi dışına çıkmıyormuş patlıcanların.
 
Üzerine salça,yağ,limon,sıcak su,ile karıştırılıp dökülür suyunu çekinceye kadar pişirilir.
 
Afiet olsun

9 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Tubacım elelrine sağlık çok severim hatta hiçbirşeye değişme:))

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

canım ellerıne sağlık.harıka bır görüntü.çok severım:)sevgiler

ஐ : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ dedi ki...

Anneannem çok yapar nasıl canımı çektirdin be kadın :)

oznurunelemekleri dedi ki...

canım ellerine sağlık eminim cok lezzetlidir hele birde satır kıymasıyla yapıldığında yemeğe doyamaz ınsan sevgilerimleee

Burcu dedi ki...

aahh yaa bayılırım nasıl canım çekti şimdi, hemen annemden isteyeyim bari :))

Tuğba dedi ki...

Pembe tatlar tşk ederim:)bende bayıldım.

Tülin sağol canım sevgiler

Edicim ya sen bir yerleş ben san yapıp getiririm am tabi annanen gibi olması zor olabilir:)

Öznur işte öyle yapılanı yedim ve hayranalığım başaldı:)

Burcu afiyet olsun :)

ஐ : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ dedi ki...

Olur valla söz mü bebek :)

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

tuğbacım ah nede severim bir bilsen tatlım ellerine sağlık nefis olmuş afiyet bal olsun
sayfama bıraktığın güzel yorum içinde teşekkür ederim sevgiler

benhurum dedi ki...

Bu dolmayı bende çok severim, iyi hatırlattın bende bu aralar yapsam hiç feana olmaz;) Ellerine sağlık, afiyetler olsun...

Paylas