Malzemeler
*25-30 kuru patlıcan
iç harcı
*250 gr kıyma
*1,5 su bardağı pirinç
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*yarımdan az çeyrek limon
*1 soğan
*maydanoz
*tazenane
*karabiber
*tuz
*kurunane
Üzeri İçin:
*4 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı kadar limon suyu
*sıvıyağ
Patlıcanlar kaynar suda 10 dk. haşlanıyor.Soğan ince ince doğranır kıyma ve diğer tüm malzeme ilave edilip karıştırılır.
Her patlıcan yarısına kadar doldurulur.Ağız kısmı kapata bileceğiniz kadar boş olmalı..Tencereye dizerken ağız kısımlarını elinizle bastırarak kapatıp üst üste yerleştirelim.Bu yerleştirmeyle içi dışına çıkmıyormuş patlıcanların.
Üzerine salça,yağ,limon,sıcak su,ile karıştırılıp dökülür suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Afiet olsun
Yorumlar
Tülin sağol canım sevgiler
Edicim ya sen bir yerleş ben san yapıp getiririm am tabi annanen gibi olması zor olabilir:)
Öznur işte öyle yapılanı yedim ve hayranalığım başaldı:)
Burcu afiyet olsun :)
sayfama bıraktığın güzel yorum içinde teşekkür ederim sevgiler