16 Ekim 2011

KADAYIFLI MUHALLEBİ


MALZEMELER:
  • 1 kilo süt
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr margarin
  • 1 paket toz şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Dilediğiniz kadar kavrulmuş kadayıf
  • Fındık yada ceviz
  • 1 tatlı kaşığı Toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı kadar Tere yağ
Yapılışı:
  • 1 kilo sütü tencere alın.
  • Un ve toz şeker ilave ederek iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra sıcak sıcak margarini ekleyin ve mikser ile karıştırın.
  • Vanilya,toz şanti,ve 1 çay bardağı süt ekleyerek mikser ile 5 dk daha karıştırın.
  • Kadayıfı kuplara koyacaksak 2 ye ayırmaya gerek yok.Bize yetecek miktarda kadayıfı tavada tereyağı eritip kavuruyoruz.Bütün olmasına takmayın 1-2 dk sonra tel tel oluyor.
  • Eğer bolcamda yapacaksak kavurduğumuz kadayıfı 2 ye ayırıyoruz.Özellikle el altında olsun isterseniz.Kadayıfı kavurup kavanoza koyup böylede muhafaza edebilirsiniz.Misafir gelmeden önce muhallebi yapmak kalıyor size.
  • Kavrulmuş kadayıfa fındık yada ceviz ekleyin.ve tarçın tabi.
  • Kuplara bir miktar kadayıf serpiştirin.
  • Üzerine muhallebi dökün.En üste bolca kadayıf serpiştirin.
  • Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

2 yorum:

zeynep dedi ki...

ay çok tşkkürlerr
bugün misafirim var akşama
bi çok siteye baktım oktay usta dahil
beğendiğim pek az oldu kafam yatmadı elimdeki malzeme uymadı vs :)
en işime yarar sizin tarif oldu
yazdım tarifi ve hemen işe koyuluyorum
paylaşımın için tşkkürler
bu arada ekledim bloğunu takipteyim artık.. bende beklerim
sevgilerimle..

Tuğba dedi ki...

Çok sevindim :)) merakla bekliyorum inşallah memnun kalırsınız.

Paylas